Borst Protheses, Mammacare

 Na de amputatie van een of beide borsten is er één ding dat in het bijzonder 'gevierd' mag worden: je leeft. Wat de oorzaak van de amputatie ook is, jij bent er – met al je vrouwelijke glorie.

Er mag dan een borst weg zijn, maar je vrouwelijkheid is er nog altijd. En die mag je laten zien. Ons aandeel aan jouw herstel en de acceptatie van je nieuwe lichaam, is een borstprothese en een mooie beha die de prothese kan dragen.

Protheses aanmeten

De juiste borstprothese voor jouw lichaam: dat is het doel. Bij ons meten we een volledige borstprothese of een deel-prothese aan. Ja, met een prothesebeha erbij dus. Deze prothesebeha sluit wat hoger dan je wellicht gewend bent. Borstweefsel begint namelijk hoger op de borstkas dan de meeste vrouwen denken. Er moet daardoor een stukje huid opgevuld worden, om een natuurlijke glooiing van de borst te creëren.

De borstprothese is juist zo belangrijk na en tijdens die emotionele achtbaan.

De huid bij de borstkas en oksel kan wat dieper vallen: dit vullen we op met de prothese.

De borstprothesebh dient deze protheses te omsluiten. Merken als Anita en Amoena gespecialiseerd in borstprotheses, begrijpen dat.

Sporten houdt je lichaam fit en verbetert je humeur: kies een prothesebeha die de prothese ook tijdens het sporten op de plek houdt.

Voel je je wat onzeker? Leg de nadruk in je kleding op iets anders dan je decolleté.

Breast-prostheses-mastectomy-bra-Mila-Anita-care-2
juenger_neu.mp4

Van operatie naar borstprothese
Een operatie is hoe dan ook spannend. Hoe bereid je je hierop voor? Waar wij in ieder geval mee kunnen helpen, is een fijne, zachte beha met een handige voorsluiting. De tijdelijke prothese die het ziekenhuis meegeeft, kun je hier dan in plaatsen. Kom gerust langs om dit even met ons door te spreken.

Hoe zit het met de verzekering?
Vaak worden de borstprotheses vergoed door de basisverzekering. We zijn namelijk door deze verzekeraars erkend om borstprotheses aan te meten. Uiteraard raden we je aan om dit in de polisvoorwaarden te bekijken en er rekening mee te houden dat dit mogelijk eerst van het eigen risico afgaat.

Wat voor borstprotheses bestaan er?
Gewoon lekker je leven leiden. Ook in je bikini, ook in de gym, ook met een borstprothese. Bovendien is er geen one-size-fits-all. Daarom zijn er verschillende protheses mogelijk. Denk aan contact-protheses, deelprotheses, lichtgewicht protheses en ja, ook zwemprotheses. Voor jouw leven, met jouw activiteiten, een bijpassende oplossing.

Contactprothese: deze siliconenprothese blijft heel gemakkelijk op je huid zitten. Dat komt door de plaklaag. Handig als je een wat actievere levensstijl hebt. Hij geeft je net wat meer bewegingsvrijheid.

Deelprothese: de siliconenprothese die vooral bij borstbesparende operaties wordt aangemeten. Hij vult je beha prachtig op en geeft je weer die natuurlijke contouren als voorheen.

Lichtgewicht prothese: dé prothese voor vrouwen met een wat grotere cup of rug- en schouderklachten, omdat hij simpelweg minder weegt.

Zwemprothese: een wat lichtere siliconenprothese die goed tegen chloor kan en ook in de zwemkleding prettig blijft zitten.

SEMH Keurmerk… zijn we trots op!
In onze winkel in Zeist hebben we een groot hart voor vrouwen die als gevolg van bijvoorbeeld borstkanker een borstamputatie hebben ondergaan. Daarom specialiseren we ons in het aanmeten van borstprotheses en de juiste beha's of badkleding hiervoor. We zijn er trots op dat we hiervoor het keurmerk van belangenvereniging SEMH mogen voeren. Bekijk ook overige samenwerkingspartners hieronder.

Kunnen we je helpen met het aanmeten van een borstprothese en prothesebeha? Bel ons even op en maak een afspraak. Dan weet je zeker dat we de tijd voor je hebben. Eventueel doen we dat buiten winkeltijden als je dat prettig vindt. Neem je het volgende mee?

• Je verzekeringspas
• Verwijsbrief
• Aansluitende kleding

KLACHTAFHANDELING

Wij zullen er alles aan doen om je klacht op te lossen. Mocht je ondanks onze goede zorgen niet tevreden zijn over de door ons afgehandelde klacht dan kun je je klacht voorleggen aan een onafhankelijke klachtencommissie, De Geschillencommissie

Postadres
Postbus 90600
2509 LP Den Haag

Bezoekadres
Bordewijklaan 46
2591 XR Den Haag

https://www.degeschillencommissie.nl

Telefoonnummer: 070 – 310 53 10
Maandag t/m donderdag 09:00 – 15:00 uur
Vrijdag 10:00 - 14:00 uur